Basiscursus

Basiscursus

Als antwoord op de vraag van een aantal van mijn leerlingen die dieper de theorie in willen duiken bied ik naast de privelessen ook een Irwin Insights basiscursus die je stap voor stap door de theorie van de basisbeginselen van de methode van Chris Irwin leidt. Omdat theorie alleen meestal niet heel lang blijft hangen wordt er in de basiscursus veel gebruik gemaakt van oefeningen die we zowel zonder als met paard vanaf de grond heel erg leuk zijn en meestal heel veel inzicht geven.

Mocht er na de basiscursus behoefte zijn aan

een vervolg of wil je dieper op een onderwerp in gaan kunnen we daar natuurlijk altijd een vervolgcursus voor plannen.

Info

Basis cursus van 4,5 uur (of twee avonden) in groep van 4 tot 12 personen.Prijs: 45 euro p.p. (minimale groepsgrootte 4 personen)Bij deelname van 8 personen en meer wordt deze cursus gegeven met twee trainers.De Basis cursus is inclusief koffie, thee, frisdrank, cake en ander lekkers. Locatie afhankelijk van de wens van de deelnemers. Ik bied de mogelijkheid om het te geven op stal Het lage veld in Lunteren. Uiteraard kan de basiscursus ook op locatie gegeven worden.

Veel afwisseling tussen theorie en praktijk

Elke basiscursus verloopt weer anders. Wij zijn flexibel en spelen direct in op de vragen van de cursisten. Het is een cursus, waarbij alle aspecten en mogelijkheden van deze werkwijze ter introductie aan bod komen. Er is altijd voor iedereen een eye-opener, zelfs voor ervaren paarden trainers en instructeurs. Je bent welkom, het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring met paarden hebt.

In elk geval komen in theorie en praktijk de volgende onderwerpen aan bod:

  • lichaamstaal en signalen van het paard in de kudde, eigen ruimte
  • verschillende vormen van energie die paarden gebruiken in communicatie
  • de punten (zone’s) op het lichaam van het paard en wat de uitwerking van energie hierop is
  • de onzichtbare lijnen en grenzen van het paard
  • de terugkoppeling van bovenstaande punten: wat is voor mensen van belang in de omgang met het paard
  • het paard In-Hand leiden
  • het paard een halster omdoen op paardvriendelijke, bewuste wijze
  • het effect van jouw hulpen op het paard

reactie van een cursist:ik rijd al paard vanaf mijn zesde jaar. Na deze cursus begrijp ik ineens wat mijn eigen instructrice bedoeld, nu begrijp ik eindelijk haar aanwijzingen! Daardoor kon ik de volgende dag tijdens mijn les veel beter rijden en goed doorzitten. Ik zat als een huis door jullie oefening op het ijzeren paard. Dus als je wilt begrijpen wat je paard je vertelt , dan is deze cursus echt een aanrader! Lotte