Rebalancing

Rebalancing® praktijk voor lichaamsbewustzijn in Ede

Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Hierin maken wij gebruik van  verschillende massage-technieken, zelfonderzoek en meditatie.

In een Rebalancingsessie ervaar je wat er hier en nu in je leeft zonder dat er gelijk iets “verbeterd” of “veranderd” moet worden.

IMG_5296Rebalancing® gaat er vanuit dat alle ervaringen en overtuigingen hun indrukken in het lichaam achterlaten. Ze zijn te zien in lichaamshouding, ademhaling en spierspanning. Je bent je daar niet altijd van bewust. Toch heeft het een sterke invloed op hoe je in het leven staat. Ook kan het je lichaam uit zijn natuurlijke balans brengen en veel energie kosten of vastzetten. Rebalancing helpt je om je meer bewust te worden van deze blokkades in je lichaam, of van gebieden waar je je uit terug hebt getrokken.
Ook geeft het je meer inzicht in de psychische factoren die er mee samenhangen.

Wanneer je goed in contact bent met wat je voelt
sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.

Wat kan Rebalancing voor jou betekenen?

Rebalancing helpt je om:
• je bewust te worden van wat jou lichamelijk en psychisch belemmert om open en vrij in het leven te staan, waardoor klachten ontstaan.
• je leven te erkennen in al zijn lichte en donkere nuances, hierin te ontspannen en alles ruimte te geven wat er is.
• minder last te hebben van piekeren, fysieke klachten en stress.
• flexibeler om te gaan met de uitdagingen in je leven.
• spanningen los te laten en meer in contact te komen met je lijf en je gevoelens
• Je denken en voelen meer in balans te brengen.
• je opnieuw te kunnen verbinden met je oorspronkelijke kracht, vitaliteit en levenslust.
• nieuwe inzichten op te doen, waardoor je  nieuwe keuzes kunt gaan maken.
• het contact met je natuurlijke balans te herstellen.

Fysieke of psychische belemmeringen of pijn klachten worden een ingang naar een dieper en essentiëler niveau van ervaren!

Wij begeleiden je om het inzicht en de ruimte die in de sessies ontstaat te integreren in  je leven.

Demo massagebers 2017.

Hoe werken wij?
Bij ons vind je open, betrokken aandacht voor jouw unieke wezen, zonder oordeel. Van daaruit raken wij je aan, zacht of diep, luisterend, uitnodigend of met humor.
Je wordt uitgenodigd om via je lichaam (weer) contact te maken met je essentie.

Een sessie heeft geen vaste structuur, maar wordt afgestemd op wat er op dat moment bij jou leeft en nodig is. Wij kunnen  gebruik  maken van verschillende technieken en naar behoefte van wat er bij jou op dat moment het meest behulpzaam is.
Met behulp van lichaamsanalyse en zelfonderzoek (focussen) kunnen we kijken naar jouw lichaamshouding en spanningsgebieden. Dit geeft je meer inzicht in je eigen lichaam en is mede een leidraad voor de sessies.
Ritmische bewegingen en strekkingen  (uit ondermeer Trager®) brengen weer ruimte en leven in je wervelkolom en gewrichten. Door diepe weefselmassage worden de gespannen spieren en verharde weefsels weer soepel en ontspannen.
Aandacht voor de ademhaling ondersteunt het voelen van wat er tijdens de sessie in je lichaam gebeurt, zoals het contact maken met emoties en het loslaten van spanningen.
Zo wordt je uitgenodigd om van denken naar voelen te gaan en leer je te luisteren naar de wijsheid van je lichaam. Want je  lichaam is nooit zonder reden gespannen.
En van voelen naar zijn: de behandeling brengt ontspanning en rust naast de stroom van gedachten, gevoelens en ervaringen.
Hoe dieper je in je lichaam ontspant, hoe dieper en stiller het ook in je lichaam en geest wordt.

Met eenvoudige oefeningen  kunnen we je ondersteunen om de in de sessie vrijgekomen energie en ruimte in je dagelijks leven te integreren.

Door Rebalancing zul je  meer energie, vreugde, flexibiliteit, vitaliteit, zelfwaardering en vertrouwen ervaren. Je gaat frisser, bewuster, ontspannen en meer vanuit je essentie leven!

DSC_9420[1]
foto Jaqueline Postma